Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κέικ με αχλάδι και crumble

Μια συνταγή με τον Άκη Πετρετζίκη από την εκπομπή του Mega: "Καν' το όπως ο Άκης"
ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ
½ μήλο
1 αχλάδι
30 γρ. ψημένα καρύδια, χοντροκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
210 γρ. αλεύρι γ.ό.χ. Αλλατίνη
¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
¾ κ.γ. κανέλα
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
45 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
3 αυγά
180 ml σπορέλαιο
230 γρ. ζάχαρη

Για το crumble
120 γρ. αλεύρι γ.όχ. Αλλατίνη
40 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ
Κόβουμε μισό μήλο και ένα αχλάδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, το λικέρ και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στο multi βάζουμε αμύγδαλο, γαρύφαλλο και κανέλα και χτυπάμε. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε με το αλεύρι και το μπέικιν. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και, στη συνέχεια, το αλεύρι, τα φρούτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα με λαδόκολλα.

Για το crumble
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και ζυμώνουμε δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτουμε το κραμπλ πάνω από το κέικ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50-60'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF