Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Παρί-Μπρεστ

Μια υπέροχη συνταγή με τον Άκη Πετρετζίκη, από την εκπομπή του Mega, Καν' το όπως ο Άκης. Δοκιμάστε την!!
ΥΛΙΚΑ

Για τα σου
125 γρ. νερό
125 γρ. γάλα
4 γρ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι
5- 6 αυγά και 1 για άλειμμα
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Για την κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. βούτυρο
Σιρόπι βανίλιας
150 γρ. κακάο

Για τη σαντιγί
330 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σου
Βάζουμε νερό και γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο, αλάτι, τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όσο το μείγμα είναι ζεστό, το βάζουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά, ελέγχουμε την υγρασία της ζύμης και προσθέτουμε όσα αυγά χρειάζεται μέχρι να γίνει σφιχτή και ελαστική. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ.
Χρησιμοποιούμε 2 ταψιά με λαδόκολλα και σχηματίζουμε, με οδηγό ένα μπολ, δύο κύκλους. Στο πρώτο ταψί σχηματίζουμε ένα κύκλο ζύμης μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο του δεύτερου ταψιού. Βρέχουμε λίγο τα δάχτυλά μας με νερό και λειαίνουμε την επιφάνεια, αλείφουμε με ασπράδι και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15', κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για άλλα 40-45'.

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ζάχαρη, γάλα, κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει σε γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Κρυώνουμε την κρέμα χτυπώντας την στο μίξερ.

Για τη συναρμολόγηση
Κόβουμε το μεγάλο δαχτυλίδι στη μέση και το γεμίζουμε με κρέμα. Τοποθετούμε από πάνω το μικρό δαχτυλίδι που, προηγουμένως, το έχουμε γεμίσει με κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση κρέμας και σαντιγί. Κλείνουμε με το επάνω μέρος του δαχτυλιδιού και ολοκληρώνουμε με κρέμα και σαντιγί.

Πηγή: Κάν' το όπως ο Άκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF