Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τούρτα παγωτό Chocolate Malt

Μια υπέροχη τούρτα παγωτό, με παγωτό βανίλια και maltesers, με φοντάν σοκολάτας. Γαρνιρισμένο με σαντιγί, με επιπλέον φοντάν σοκολάτας, και maltesers. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από ξένο site, αλλά επειδή το μεγαλύτερο μέρος της είναι με τυποποιημένα υλικά που ίσως δεν υπάρχουν σε εμάς, την έχω αλλάξει, και έχω προσθέσει δικά μας υλικά, για πιο αγνά, αλλά και για να μπορούμε να την φτιάξουμε εύκολα, όλοι. Είναι φανταστική!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
170 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
240 γρμ. νερό
70 γρμ. φυτικό έλαιο
1 κουτ. γλ. λευκό ξύδι
1 κουτ. γλ. βανίλια

Για την πρώτη στρώση:
350 γρμ. φοντάν σοκολάτας επικάλυψης, ακολουθεί συνταγή

Για το φοντάν σοκολάτας:
230 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
190 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
40 γρμ. βούτυρο
1 κουτ. σ. μέλι

Για την δεύτερη στρώση:
1 1/2 κιλό παγωτό βανίλια, ελαφρώς μαλακό
2 κούπες maltesers χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος καλά παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
1 κοφτή κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
80 γρμ. φοντάν σοκολάτας επικάλυψης
λίγα επιπλέον ολόκληρα maltesers

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180º C.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.
3. Σε ένα λεκανάκι, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
4. Προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξίδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε ζωηρά για 1 λεπτό να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, και πρέπει να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
6. Ξεφορμάρουμε, καθαρίζουμε τη φόρμα μας, και ξαναβάζουμε το παντεσπάνι στη φόρμα με το τσέρκι. (Αν χρειαστεί ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια στο παντεσπάνι, αφαιρώντας μια λεπτή φέτα).

Φοντάν σοκολάτας:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί, και προσθέτουμε το βούτυρο με το μέλι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο, και να ενσωματωθεί με τη σοκολάτα.
2. Αφήνουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου.

Σαντιγί:
1. Χτυπάμε τα 250 γρμ. κρέμα γάλακτος, (αρκετά κρύα, και το μπόλ) με τη ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε σφιχτή σαντιγί.

Ολοκλήρωση:
1. Απλώνουμε τα 300 γρμ. φοντάν σοκολάτας επάνω στο παντεσπάνι, και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, περίπου 1 ώρα, ή μέχρι το φοντάν να είναι σταθερό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το παγωτό (το έχουμε λίγο εκτός ψυγείου, να είναι ελαφρώς μαλακό), με τα χοντροκομμένα maltesers, και το απλώνουμε επάνω στο παγωμένο φοντάν. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 3-4 ώρες, ή μέχρι το παγωτό να είναι σταθερό.
3. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι από τη φόρμα, χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, ή με ένα λεπτό μαχαίρι, αφού το βουτάμε σε καυτό νερό, και το σκουπίζουμε άμεσα, το περνάμε ανάμεσα στα τοιχώματα του γλυκού με το τσέρκι.
4. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, ή δίσκο, και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τη σαντιγί.
5. Ζεσταίνουμε περίπου 80 γρμ. φοντάν σοκολάτας, και γαρνίρουμε πάνω από την σαντιγί από ψιλά σε στυλ βροχής, και με μερικά επιπλέον ολόκληρα maltesers.
Διατηρείται στην κατάψυξη. Για να σερβίρουμε, εάν είναι πολύ παγωμένο το αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF