Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καταίφι με κρέμα βανίλιας

Ένα υπέροχο καταίφι με κρέμα βανίλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά για το καταίφι:
1 πακέτο κανταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
250 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK

Υλικά για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
440 γρ. νερό

Υλικά για τη κρέμα:
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
1 κλωναράκι βανίλια
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. κορν φλάουρ

Υλικά για τη σως:
1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
350 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκι κανέλα
3 αστεροειδείς γλυκάνισοι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καταίφι:
Τεμαχίζουμε και λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κανταΐφι.
Το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 25×40 εκατοστών. Το πιέζουμε με την παλάμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά.

Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τα 40 γρ. ζάχαρη. Την τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που βράζει.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει τη αδειάζουμε πάνω από το κανταΐφι.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη.

Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού.
Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα ζεστή.

Σως:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Το κρασί, την ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο, και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με σως από κρασί.

Δείτε το σχετικό video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF