Ένα υπέροχο καταίφι με κρέμα βανίλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά για το καταίφι:
1 πακέτο κανταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ250 γρ. βούτυρο λιωμένο LURPAK
Υλικά για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
440 γρ. νερό
Υλικά για τη κρέμα:
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
1 κλωναράκι βανίλια
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη σως:
1 μπουκάλι (750 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
350 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκι κανέλα
3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καταίφι:
Τεμαχίζουμε και λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανοίγουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φύλλο κανταΐφι.
Το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το στρώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 25×40 εκατοστών. Το πιέζουμε με την παλάμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τα 40 γρ. ζάχαρη. Την τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με τα άλλα 40 γρ. ζάχαρη και τα διαλύουμε παίρνοντας λίγο από το γάλα που βράζει.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει τη αδειάζουμε πάνω από το κανταΐφι.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη.
Σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού.
Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα ζεστή.
Σως:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Το κρασί, την ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο, και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με σως από κρασί.
Δείτε το σχετικό video
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.