Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκοτοπιτάκια πεκάν

Νόστιμα, εμφανίσιμα μπισκοτάκια με καρύδια πεκάν, με γέμιση πεκάν και σιρόπι καραμέλας. Η συνταγή είναι μεταφρασμένη από εμένα, αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρμ. πεκάν, ψιλοκομμένα
¼ κουτ. γλ. αλάτι

Γέμιση:
50 γρμ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρμ. σιρόπι καλαμποκιού
1 μεγάλο κρόκο αυγού
2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
100 γρμ. πεκάν, χοντροκομμένα

Επικάλυψη:
σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση:

Μπισκότα:
Κτυπάμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τις ζάχαρες,  το αλάτι, και τη βανίλια, χτυπώντας μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και ρίχνουμε εναλλάξ τα πεκάν, και το αλεύρι λίγο- λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το καλύπτουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Γέμιση:
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε, και ανακατώνουμε και τα πεκάν.
Ολοκλήρωση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 C.
2. Στρώνουμε σε λαμαρίνα ή ταψί, ένα χαρτί ψησίματος. Παίρνουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη, και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
3. Τοποθετούμε τις μπάλες στο ταψί σε απόσταση 4 εκ. η μία με την άλλη.
4. Με τον αντίχειρα, ή ένα μεγάλο φελλό αν έχουμε, πιέζουμε στο κέντρο του κάθε μπαλάκι ζύμης, φτιάχνοντας ένα μικρό βαθούλωμα, (περίπου 2.5 εκ. σε διάμετρο, και 1,5 εκ. βάθος).
5. Γεμίζουμε κάθε βαθούλωμα με λίγο από το μείγμα γέμισης.
6. Ψήνουμε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 15-17 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τα τοποθετούμε επάνω σε καινούριο χαρτί ψησίματος, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
7. Αφού κρυώσουν, ρίχνουμε από ψιλά, ψιχαλιστά, λίγο σιρόπι καραμέλας.
Αφού στραγγίξουν λίγο, τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Τεμάχια: 25-30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF