Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ταρτάκια σοκολάτας

Υλικά:

Για τα ταρτάκια σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
Μερικά χαρτάκια για cup cakes μικρότερου μεγέθους

Για τη γέμιση:
60 γρ. ασπράδι αυγού
60 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
120 γρ. Philadelphia

Για το γαρνίρισμα:
καραμελωμένο αμύγδαλο
150 γρ. θρυματισμένα αμύγδαλα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
Εκτέλεση:

Ταρτάκια σοκολάτας:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Με ένα πινελάκι απλώνουμε σοκολάτα στο εσωτερικό από τα χαρτάκια που χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε μικρά κεράσματα (σαν τα χαρτάκια για cup cakes αλλά μικρότερα). Βάζουμε τα χαρτάκια με τη σοκολάτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Περνάμε και μια δεύτερη στρώση σοκολάτας ώστε να βγουν με πιο πολύ σοκολάτα τα ταρτάκια. Τέλος σκίζουμε το χαρτάκι, και μένουν μόνο τα μικρά ταρτάκια σοκολάτας

Γέμιση:
Σε μπεν μαρι χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να φτάσουν τους 60 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε αρχικά το βούτυρο και στη συνέχεια το Philadelphia. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Καραμέλωμα αμυγδάλων:
Θρυμματίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα, και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη. Το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Όταν έχει λιώσει η ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να κολλήσει επάνω στα αμύγδαλα. Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα, ή ταψί, και τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους.

Συναρμολόγηση:
Με ένα κορνέ γεμίζουμε τα ταρτάκια σοκολάτας με τη κρέμα τυριού, και τα γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο αμύγδαλο.
Από την εκπομπή του mega tv: Παρέα στη κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF