Για τα ταρτάκια σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
Μερικά χαρτάκια για cup cakes μικρότερου μεγέθους
Για τη γέμιση:
60 γρ. ασπράδι αυγού
60 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο
120 γρ. Philadelphia
Για το γαρνίρισμα:
καραμελωμένο αμύγδαλο
150 γρ. θρυματισμένα αμύγδαλα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
Ταρτάκια σοκολάτας:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Με ένα πινελάκι απλώνουμε σοκολάτα στο εσωτερικό από τα χαρτάκια που χρησιμοποιούμε για να σερβίρουμε μικρά κεράσματα (σαν τα χαρτάκια για cup cakes αλλά μικρότερα). Βάζουμε τα χαρτάκια με τη σοκολάτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Περνάμε και μια δεύτερη στρώση σοκολάτας ώστε να βγουν με πιο πολύ σοκολάτα τα ταρτάκια. Τέλος σκίζουμε το χαρτάκι, και μένουν μόνο τα μικρά ταρτάκια σοκολάτας
Γέμιση:
Σε μπεν μαρι χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να φτάσουν τους 60 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε αρχικά το βούτυρο και στη συνέχεια το Philadelphia. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Καραμέλωμα αμυγδάλων:
Θρυμματίζουμε ελαφρώς τα αμύγδαλα, και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη. Το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. Όταν έχει λιώσει η ζάχαρη, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να κολλήσει επάνω στα αμύγδαλα. Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα, ή ταψί, και τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους.
Συναρμολόγηση:
Με ένα κορνέ γεμίζουμε τα ταρτάκια σοκολάτας με τη κρέμα τυριού, και τα γαρνίρουμε με λίγο καραμελωμένο αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.