Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Λάβα σοκολάτας

Μια εξαιρετική συνταγή από τον Μιχάλη Γιαννούλη, στην εκπομπή του Mega με τον Άκη Πετρετζίκη, Καν' το όπως ο Άκης.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
125 γρ. φεγεντίν
125 γρ. πραλίνα φουντουκιού
55 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
100 ml γάλα
80 ml σαντιγί
50 γρ. βατόμουρα
Δίσκοι σοκολάτας
Σάλτσα βατόμουρου για τη διακόσμηση

Για τη σούπα σοκολάτας
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
10 γρ. αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση
Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα σοκολάτας μαζί με την κουβερτούρα γάλακτος και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε στο μείγμα τη φεγεντίν και ενσωματώνουμε. Τοποθετούμε στρογγυλά τσέρκι επάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα. Το απλώνουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη μους.

Για τη μους
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα, κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Γεμίζουμε τα τσέρκι με τη μους, τοποθετούμε περιμετρικά βατόμουρα κομμένα στη μέση και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη μους. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί η μους.

Για τη συναρμολόγηση
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και με ένα τσέρκι σε σχήμα σωλήνα δημιουργούμε ένα άνοιγμα στο κέντρο. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο κραμπλ ή τριμμένο μπισκότο, τοποθετούμε επάνω το γλυκό και καλύπτουμε την επιφάνειά του με ένα δίσκο που έχουμε φτιάξει από κουβερτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτός μαζί με λίγο αλάτι. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Περιχύνουμε το γλυκό με τη σούπα όσο είναι ακόμα ζεστή. Σερβίρουμε με σάλτσα βατόμουρου και με δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF