Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τιραμισού αυθεντικό

Η πρώτη γνωστή συνταγή για την αρχική Τιραμισού από το εστιατόριο Le Beccherie. Δημοσιεύθηκε σε τεύχος του περιοδικού Vin Veneto την άνοιξη του 1981.

Υλικά
30 μπισκότα σαβαγιάρ
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού έτοιμο εσπρέσο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
4 κρόκοι βιολογικών αυγών
100 γρμ. ζάχαρη
450 γρμ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σούπας πικρό κακάο σκόνη
1 κουτ. της σούπας τριμμένη κουβερτούρα (προερετικά)

Εκτέλεση
Ετοιμάστε ένα δυνατό καφέ εσπρέσο, περίπου 1 ½ φλιτζάνι. Διαλύστε τα 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ ο καφές είναι ακόμη ζεστός. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε τα μισά από τα μπισκότα στον καφέ και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ, ή κάποιο άλλο σκεύος. Απλώστε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα. Βουτήξτε τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και τοποθετήστε ένα δεύτερο στρώμα πάνω στην κρέμα. Απλώστε και την υπόλοιπη κρέμα πάνω στα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάο και κουβερτούρα, και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 3 - 4 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.