Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τιραμισού

Υλικά 
1½ φλ. τσαγιού βραστό νερό
2 κουτ. σ. στιγμιαίο καφέ
3/4 φλ. τσαγιού + 3 κουτ. σ. επιπλέον μαύρο ρούμι
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (250 γρμ.)
350 γρμ. κρέμα γάλακτος
500 γρμ. κρέμα τυρί, (κριμ τσιζ)
4 κουτ. σ. άχνη ζάχαρη
50 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα
2 κουτ. σ. κακάο άγλυκο

Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό. Προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά. Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέχρι τη μέση τους (οριζόντια) και τα στρώνουμε σε οβάλ ή μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Παίρνουμε 3 κουτ. σούπας και αραιώνουμε το τυρί. Προσθέτουμε τις 3 κουτ. σ. ρούμι ώστε να έχουμε μια απαλή κρέμα τυριού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη χτυπημένη κρέμα και συνεχίζουμε να τη χτυπάμε μέχρι να στέκεται. Με απαλές κινήσεις, με κουτάλι ενώνουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού. Στρώνουμε μία στρώση στα μπισκότα. Πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 στρώσεις μπισκότο και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμα. Πασπαλίζουμε κακάο και την υπόλοιπη σοκολάτα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φράουλες ή φρούτα του δάσους. Καλύπτουμε το σκεύος. Αφήνουμε το τιραμισού στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.