Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Cheesecake σοκολάτας με φουντούκι

Συστατικά

Για τη βάση:
50 γρμ. φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
110 γρμ. μπισκότα Digestive
25 γρμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

Για τη γέμιση:
340 γρμ. κουβερτούρα
60 γρμ. άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
200 γρμ. Philadelphia light
250 γρμ. μασκαρπόνε

Για το γλάσο:
100 γρμ. κουβερτούρα
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
40 γρμ. φουντούκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο (ή τσέρκι) 20 εκ. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και καλύπτουμε τον πάτο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.