Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά 
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
1 κεσεδάκι φρυγανιά τριμμένη

1 κεσεδάκι σπορέλαιο
200-250 γραμ. καρύδια τριμμένα
2 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλάκια σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι

Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
1/2 λεμόνι (το χυμό)

Για την επικάλυψη
300 γρμ. κουβερτούρα
350 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα). Δεν χρησιποιούμε καθόλου μίξερ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτά περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογλυφίδα. Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.