Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ραβανί

Υλικά 
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά Βιτάμ
μισό λεμόνι

1 κούπα γάλα (για το τέλος)

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το χυμό με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τέλος τις βανίλιες με το μπεικιν. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το γάλα από πάνω να πάει παντού (είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου, είτε από το ψυγείο).
Τέλος, το σιρόπι το ρίχνουμε κατευθείαν μετά το γάλα. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Τα υγρά τα ρίχνουμε σιγά-σιγά και από χαμηλά, για να μην μας χαλάσει η επιφάνεια του γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.