Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σάλτσα σοκολάτας

Μία καλή, λατρεμένη συνταγή για σάλτσα σοκολάτας, την οποία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με γλυκά, παγωτά, κρέπες, λουκουμάδες, τηγανίτες, muffins παιδικά, και ότι άλλο μπορείτε να φαντασθείτε.

Υλικά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη γλυκόζη και το γάλα, και την βανίλια.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε να λιώσει. Αδειάζουμε σε βάζο καλά κλεισμένο και διατηρούμε στο ψυγείο όταν κρυώσει.
Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα λίγα λεπτά, όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε ή την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.