Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Tarte Tatin

Μία υπέροχη ανάποδη μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά: 
300 γρ. σφολιάτα
250 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι νερό
10 μήλα
60 γρ. βούτυρο τεμαχισμένο σε κύβους

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε σε πολύ νερό έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
 Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το τοποθετούμε πάνω στην εστία. Όταν το μείγμα καραμελώσει και πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε και κινούμε το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Τοποθετούμε τα μήλα πάνω από την καραμέλα, σκορπίζουμε το τεμαχισμένο βούτυρο. Κόβουμε την σφολιάτα στο μέγεθος του ταψιού,  και σκεπάζουμε τα μήλα με τη σφολιάτα την οποία τρυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στη φόρμα (όχι να παγώσει) και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κανέλα, ή συνοδεύοντας με μία μπάλα παγωτό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10 - 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.