Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ραβιόλια γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ζάχαρη
σοκολάτα κουβερτούρα 35%  κακάο σε κομμάτια
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
 Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με τα δύο δάχτυλα κυκλικά να απορροφά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη, τυλίγουμε με μια μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει από 1-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Κόβουμε λωρίδες, 6 εκ. πλάτος περίπου. Βάζουμε από ένα κομμάτι σοκολάτα ανά 5-6 εκ. και σκεπάζουμε με άλλη μία λωρίδα φύλλου. Πατάμε γύρω από την σοκολάτα να κάτσει το φύλλο. Το κόβουμε σε κομμάτια ανάμεσα στις σοκολάτες, και πατάμε καλά να κολλήσει το φύλλο γύρω-γύρω. Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο. Τα αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι. Σερβίρουμε σε ατομικά πιατάκια περιχύνοντας με σάλτσα σοκολάτας. Βλ. συνταγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.