Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δίπλες

Οι πιο νόστιμες δίπλες από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά:
500 γρ αλεύρι
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ζάχαρη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπιασμα
μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε με τα δύο δάχτυλα κυκλικά να απορροφά το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη, τυλίγουμε με μια μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει από 1-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Κόβουμε λωρίδες, και μετά σε κομμάτια, και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο. Τα αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι, και τα βάζουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια ψιλοκομμένα

Αν θέλουμε τις σιροπιάζουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε με τα εξής υλικά
500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
3 ξυλάκια κανέλα
5 γαρύφαλλα
150 γρ. μέλι

Βάζουμε τα υλικά εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα, μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε τις δίπλες καυτές, αφού τις αφήσουμε 10 δευτερόλεπτα να στραγγίξει το λάδι. (καυτές οι δίπλες, κρύο το σιρόπι) Αφήνουμε ένα λεπτό, και τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Σερβίρουμε με κανέλα, σουσάμι, και καρύδια ψιλοκομμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.