Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλόπαστα. Αμυγδαλωτά - Μάρζιπαν

Υλικά
250 γρ. αμύγδαλόψιχα λευκή (αμύγδαλα αποφλοιωμένα)
1 ασπράδι αυγού
150 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα μέχρι να γίνει σκόνη.
Ρίχνουμε στο μπέλντερ την άχνη ζάχαρη και το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και σιγά σιγά τον χυμό του λεμονιού.
Δεν πρέπει να γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας. Αν παρ' όλα αυτά το μίγμα γίνει αραιό προσθέτουμε λίγη ακόμα αμυγδαλόπαστα.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να μοιράσουμε την ζύμη σε κομμάτια και να την χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια ή σε ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα marzipan μας είναι έτοιμα.
Μπορούμε αφού χρωματίσουμε την πάστα να φτιάξουμε λουλουδάκια φύλλο-φύλλο ή να χρησιμοποιήσουμε κουπ πατ.
Ακόμη όμορφα φρούτα που θα τους καρφώσουμε κι ένα μοσχοκάρφι για να δείχνουν πιο όμορφα αλλά και για το άρωμα. Αφήστε την φαντασία σας, και φτιάξτε ότι σχήμα θέλετε. Αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε βρέχουμε τα χέρια μας και περνάμε απαλά τα στολίδια, στη συνέχεια τα κυλάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Διαφορετικά ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω σε τούρτα.
Διατηρείται τυλιγμένη σε μεμβράνη στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.