Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πανακότα (Η αυθεντική Ιταλική συνταγή)

Υλικά: για 4 άτομα
50 γρμ. ζάχαρη
1 φασολάκι βανίλια
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 φύλλα ζελατίνης (15 γρμ.)*

Προετοιμασία:
Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την ζάχαρη. Σχίζουμε την βανίλια στη μέση και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρούμε την βανίλια και προσθέτουμε την ζελατίνη.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζελατίνη και κατεβάζουμε από την φωτιά. Διαμοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
 Σερβίρετε γαρνίροντας με μαρμελάδα φράουλα, διάφορα σιρόπια, καραμέλα κ.λ.π.

Tips:
Η ζελατίνη ανάλογα με την συσκευασία ποικίλη σε βάρος, του 1 γρμ. του 1.5 γρμ. των 5 γρμ. κ.λ.π. Γιαυτό καλό είναι πάντα να αναφέρουμε τα γραμμάρια, και όχι τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.