Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πανακότα μαστίχας με ζελέ ροδιού

Υλικά για 6 φορμάκια
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κουτ. γλ. μαστίχα
60 γρμ. ζάχαρη
12 γρμ. φύλλα ζελατίνας

Γιά το ζελέ ροδιού
60 γρμ. χυμό ροδιού
1 φύλλο ζελατίνας
1 κουτ. σ. σπόρους ροδιού
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, (προερετικά)

Γιά το σιρόπι ροδιού
250 γρμ. χυμό ροδιού
110 γρμ. ζάχαρη

Ετοιμάστε το ζελέ ροδιού
Μουσκέψτε σε κρύο νερό την ζελατίνα, για 10 λεπτά να μαλακώσει καλά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε 60ml χυμό ροδιού είτε φρέσκο είτε έτοιμο. Προσθέτετε -αν θέλετε- λίγη ζάχαρη (1/2 κ.γ) και την ζελατίνα στιμμένη από τα νερά της. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και ρίχνετε 1 κ.σ.σπόρους ροδιού. Μοιράζετε το ζελέ στα φορμάκια και αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να πήξει.

Ετοιμάστε την κρέμα μαστίχας
Μουσκέψτε σε κρύο νερό 12 γρμ. ζελατίνη σε φύλλα, για 10 λεπτά να μαλακώσει καλά. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε 500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35%, 60 γρμ. ζάχαρη, μισό κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη και τα φύλλα της ζελατίνας καλά στιμμένα. Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η ζελατίνα. Η ζεστή κρέμα απορροφά τα αιθέρια έλαια της μαστίχας και μοσχοβολά.
Σουρώστε την κρέμα με λεπτό σουρωτήρι και αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την ρίξετε πάνω στο ζελέ.
Γεμίστε τα φορμάκια και βάλτε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να δέσει καλά.

Ετοιμάστε το σιρόπι ροδιού
Βράζετε 250 ml χυμό ροδιού με 110 γρμ. ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά, να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά. Θέλει περίπου 15 λεπτά βράσιμο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και προσθέστε, αν θέλετε, σπόρους ροδιού.

Ξεφορμάρετε, βυθίζοντας τα φορμάκια στιγμιαία σε βραστό νερό και αναποδογυρίζοντας. Περιχύνετε με λίγο σιρόπι ροδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.