Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μους γιαουρτιού με φράουλες

Υλικά
500 γρμ. φρέσκες φράουλες
2 φύλλα ζελατίνα
1 πορτοκάλι (χυμός)200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμετη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσει. Αφού πλύνουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις πολτοποιούμε στον κόφτη του μίξερ και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της πρέπει να είναι σαν αραιό γιαούρτι. Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι στην κρέμα και με το σύρμα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν.
Σε κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό πορτοκάλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνα (αφού τη στραγγίσουμε καλά με το χέρι). Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί στο ζεστό χυμό. Τέλος ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στις πολτοποιημένες φράουλες και λίγο λίγο ρίχνουμε τον πολτό φράουλας στο χτυπημένο με τη σαντιγί γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.