Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μους γιαουρτιού με βύσσινο

Υλικά
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια άρωμα
10 γρ. ζελατίνη σκόνη
σιρόπι βύσσινο
γλυκό κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια μέχρι να πάρουμε μια σχετικά παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε 5-10 λεπτά να στερεοποιηθεί.
Την ζεσταίνουμε για μισό λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί μέχρι να γίνει διαυγής.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
 Παίρνουμε χοντρά ποτήρια ή μπολ, βάζουμε στην βάση λίγο σιρόπι βύσσινο (κυκλοφορεί έτοιμο σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετ), από πάνω 2 γεμάτες κουταλιές μους γιαούρτι, και συνεχίζουμε με στρώσεις βύσσινο-μους γιαούρτι. Η τελευταία στρώση θα είναι μους γιαούρτι.
Βάζουμε τα ποτήρια ή τα μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε την επιφάνεια με σιρόπι βύσσινο, ή και γλυκό κουταλιού βύσσινο αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.