Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Υλικά:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
3 κ. σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι:
3/4 φλ.τσαγιού. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τρίβουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κ.σούπας ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
Καλύπτουμε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε το κρεμώδες ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με τις γλασαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.