Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μους σοκολάτας

Υλικά
150 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο κομμένη σε κομμάτια
5 αυγά (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τ’ ασπράδια)
175 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4΄ με 5΄). Ύστερα χτυπάμε και τ’ ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
3. Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
4. Μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Γαρνίρουμε με κερασάκια, φράουλες, μπισκότα, τριμμένα φιστίκια, κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.