Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Γλάσο σοκολάτας

Υλικά, βασική αναλογία
200 γρμ. τεμαχισμένη μαύρη κουβερτούρα 55% κακάο
175 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζετε να κάψει η κρέμα γάλακτος, και ρίχνετε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτετε το μέλι ανακατεύοντας, και τέλος το βούτυρο. Την αφήνετε να κρυώσει.
Την χρησιμοποιείτε για οποιαδήποτε επικάλυψη γλυκών, τούρτες, εκλέρ, κέικ, κ.λ.π.

Μπορείτε να αλλάξετε την δοσολογία της κρέμας γάλακτος, ανάλογα με το πόσο σφυχτό θέλετε να γίνει το γλάσο σας. Αν το θέλετε πιο σφιχτό, βάζετε λιγότερη κρέμα γάλακτος.
Ό,τι περισσέψει μπαίνει στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιείται, αφού πρώτα το ζεσταίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.