Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Τέλειο γλάσο σοκολάτας

Υλικά
240 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
160 γρμ. βούτυρο αγελάδος
1 κουτ. σ. σιρόπι γλυκόζης, ή μέλι
5 κουτ. γλ. νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπαιν μαρί. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τον φούρνο μικροκυμάτων.
Ανακατεύουμε τακτικά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μείγμα. Δεν χτυπάμε δυνατά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γλάσο όπως θέλουμε.

Χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε: τούρτες, μικρά γλυκά, μπισκότα, καριόκες, εκλέρ, και οτιδήποτε άλλο θέλει σοκολατένια επικάλυψη.
Ό,τι περισσέψει μπαίνει στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιείται, αφού πρώτα το ζεσταίνουμε.
Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε και με λευκή σοκολάτα κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.