Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μπισκότα βουτύρου

Υλικά για 50 μπισκότα περίπου:
250 γρμ. βούτυρο κατσικίσιο, (όχι μαργαρίνη)
4 κρόκους αυγών
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 κόκκινη φαρίνα, (1/2 κιλό)
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:
Κτυπάτε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, έναν - έναν, (προσοχή, δεν πρέπει να περιέχουν καθόλου ασπράδι), χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτετε την ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ.
Κατεβάζετε το μπολ από τη βάση του μίξερ και με το χέρι ζυμώνετε το μίγμα προσθέτοντας το αλεύρι λίγο - λίγο. Το μίγμα πρέπει να γίνει θρυμματιστό σαν πλαστελίνη, αλλά εύκολο να πλαστεί σε μπαλίτσες με τη βοήθεια λίγου αλευριού που θα βάλετε στα χέρια.
Τοποθετείτε τις μπαλίτσες που θα φτιάξετε, αφού τις πατήσετε ελαφρά για να σταθεροποιούνται πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, που την έχετε στρώσει με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. και βάζετε τη λαμαρίνα στο δεύτερο ράφι του φούρνου, από κάτω. Ψήνετε για 15-18 λεπτά μέσον όρο.

Tips:
Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα και να τα κολλήσετε ανά δύο, ή να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι τη μέση.

2 σχόλια:

  1. Τα πιο τέλεια μπισκότα που έχω φτιάξει.Όλοι τα τίμησαν δεόντως...όπως πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.