Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γ. σόδα μαγειρική
1 κουτ. γ. κανέλα
1 κουτ. γ. γαρύφαλλο σκόνη
 1 1/2 κιλό αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψή ή λαμαρίνα στρωμένο με λαδόκολα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 15-20' ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κάνει τα κουλουράκια.

Φτιάχνει 50-70 κουλουράκια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.