Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Μουστοκούλουρα

Υλικά
250 γρμ. βιτάμ λιωμένο, ή ηλιέλαιο
220 γρμ. πετιμέζι
250 γρμ. ζάχαρη220 γρμ. χυμό πορτοκάλι
80 γρμ. κονιάκ
1 κουτ. γ. baking powder
1 κουτ. γ. σόδα
1 κουτ. γ. κανέλα
1/4 κουτ. γ. γαρύφαλλο σκόνη
1 κιλό αλεύρι και επιπλέον κοσκινισμένο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το 1 κιλό από το αλεύρι με το baking και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε στο χυμό από το πορτοκάλι τη σόδα και τη
ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ,την κανέλα και το γαρύφαλλο
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ,προσθέτουμε το επιπλέον αλευράκι που έχουμε,ρίχνοντάς το σταδιακά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη κανονική που δεν κολλάει. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψή, ή λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς περίπου 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μαλακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.