Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αμυγδαλωτά. (Amaretti Cookies)

Υλικά
230 γραμ. αμυγδαλόψιχα άσπρη
200 γραμ. άχνη ζάχαρη
2 ασπράδια αυγά, μεγάλα
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. 
Σε μία λαμαρίνα στρώνετε χαρτί ψησίματος.
Βάζετε στο μούλτι τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη, και τα χτυπάτε να γίνουν εντελώς σκόνη. 
Τα βάζετε στον κάδο του μίξερ, και χτυπώντας, προσθέτετε σιγά - σιγά τα ασπράδια αβγού. Χτυπάτε ακόμα για 3 λεπτά περίπου, να γίνει μία απαλή ζύμη. 
Γεμίστε μία σύριγγα για κορνέ, ή μία σακούλα του κορνέ με ίσια μύτη, με την ζύμη αμυγδάλου. Σχηματίστε ομοιόμορφες μπαλίτσες πάνω στην λαμαρίνα, σε απόσταση 2-3 εκατ. η μία με την άλλη. Με ένα βρεγμένο πανί, ή με το δάχτυλό σας, πιέστε ελαφρά πάνω στην μπαλίτσα ζύμης, να κάτσει λίγο η επιφάνεια, και πασπαλίστε τα με την κρυσταλλική ζάχαρη. 
Ψήστε για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, και να έχουν μικροσκοπικές ρωγμές. 
Βγάλτε τα από το φούρνο και τοποθετήστε το ταψί σε δροσερό μέρος να κρυώσουν.

Κάνει περίπου 40 μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.