Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σουφλέ Dulce de leche

Απίθανα σουφλεδάκια καραμέλας, με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, dulce de leche. 
Υλικά:
500 γρμ. καραμελωμένο γάλα, (Dulce de leche)
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
35 γρμ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε με το μίξερ χειρός, το καραμελωμένο γάλα, με το λιωμένο βούτυρο.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός τα αυγά με τους κρόκους, και προσθέτουμε το μείγμα καραμέλας.
Ομογενοποιούμε καλά, και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ.
Διαμοιράζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα ατομικά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Γεμίζουμε περίπου τα 3/4 της φόρμας, όχι μέχρι πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για 12 λεπτά.
Ξεκολλάμε προσεχτικά το σουφλέ από το πυρίμαχο, με ένα λεπτό μαχαιράκι, και αναποδογυρίζουμε σε πιατάκι.
Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό, και σιρόπι σοκολάτας.
Απολαύστε αυτό το υπέροχο γλύκισμα καραμέλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.