Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά:
500 γρμ. λεπτόφλουδα ακέρωτα πορτοκάλια
2 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
1300 ml νερό
1 κιλό ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και το κόβουμε (ολόκληρα με την φλούδα) στη μέση αρχικά και μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Τις φέτες αυτές τις ξανακόβουμε κατά μήκος, ώστε να πάρετε μικρά - μικρά κομματάκια. Αν τα πορτοκάλια έχουν κουκούτσια, τα αφαιρούμε.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το χυμό λεμονιού και το νερό. Τα σιγοβράζουμε, για μία ώρα περίπου, να εξατμιστεί το μισό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει στους 105 βαθμούς).
Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα αποστειρωμένα και ζεστά βάζα μέχρι επάνω, έως εκεί που ξεκινά να βιδώνει το καπάκι. Τα κλείνουμε καλά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν γυρνώντας τα ανάποδα.
Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.