Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά:
800 γρμ.  δαμάσκηνα
500 γρμ ζάχαρη.
1/3 κούπας νερό

 Εκτέλεση: 
Πλένετε τα δαμάσκηνα και τα κόβετε μικρότερα κομμάτια, αφαιρώντας το κουκούτσι.
Τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζετε ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας τακτικά για περίπου 20 λεπτά, έως ότου δέση η μαρμελάδα.
Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, ενώ είναι ακόμη ζεστή, γυρίζετε τα βάζα ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.