Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαρμελάδα ακτινίδιο

Υλικά:
500 γρμ. ακτινίδια
420 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. χυμό λεμόνι

Οδηγίες:
Ξεφλουδίζετε τα ακτινίδια και τα κόβετε φέτες. Τα πατάτε με το εργαλείο του πουρέ να λιώσουν λίγο. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, και όταν αφρίσει αφαιρείτε τον αφρό. Συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 15΄, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει να δείξει 104 βαθμούς Κελσίου.
Κατεβάζετε την μαρμελάδα από την φωτιά. Γεμίζετε τα βάζα όπως είναι καυτή, μέχρι τον λαιμό, εκεί που ξεκινά να βιδώνει το καπάκι, τα οποία τα έχετε αποστειρώσει από πριν. Κλείνετε καλά, και τα αφήνετε να κρυώσουν γυρνώντας τα ανάποδα.
\Αποστείρωση βάζων:
Σαπουνίζετε, και τα ξεπλένετε καλά με άφθονο ζεστό νερό. Τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Τοποθετείτε τα βάζα στη σχάρα του φούρνου  ανάποδα. Τα αποστειρώνετε στους 100 βαθμούς C για 15΄. Τα αφήνετε μέσα στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε. Τα γεμίζετε ζεστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.