Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Lemon Curd. Κρέμα λεμονιού

Υπέροχη, τέλεια κρέμα λεμονιού. Κάνει για πάρα πολλές χρήσεις, για επικάληψη τούρτας, για cheesecake, για γέμιση, ακόμα και για μους αν την ανακατέψετε με σαντιγί.

Υλικά:
150 γρμ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού (περίπου 4 λεμόνια)
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
200 γρμ. ζάχαρη
ξύσμα από 4 λεμόνια
120 γρμ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Βάλτε σε μία κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τους κρόκους, τη ζάχαρη, και την μισή ποσότητα από το ξύσμα λεμονιών. Χτυπήστε τα με το σύρμα καλά. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κάψει, 5-10 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να πυκνώνει καθώς αυξάνετε η θερμοκρασία του. Μόλις πήξει, (θα πρέπει να κολλάει στο πίσω μέρος του κουταλιού), μειώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 5 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήνετε το μείγμα έρθει σε σημείο βρασμού, διότι θα πήξουν οι κρόκοι. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και με σουρωτήρι σουρώστε την κρέμα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο με την κρέμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καλά. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο, κλεισμένη καλά σε ένα αεροστεγή βάζο, μέχρι μία εβδομάδα.

Φτιάχνει περίπου 2 1/2 φλιτζάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.