Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Λευκή μους σοκολάτα, με ζελέ από μάνγκο μπανάνα και ανανά

Μία υπέροχη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά για την κρέμα:
400 γρ. σοκολάτα λευκή Nestle dessert
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
200 γρ. γάλα
12,5 γρ. φύλλα ζελατίνας

Υλικά για τα φρούτα:
500 γρ. νερό
50 γρ. ζάχαρη
500 γρ. από ανανά, μάνγκο και μπανάνα
χυμό από ½ λεμόνι
15 γρ. φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Όταν πέσει στους 35-40οC προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα, ανακατεύοντας απαλά. Γεμίζουμε ποτήρια τις αρεσκείας μας, στα τρία τέταρτα του ποτηριού. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν και από πάνω βάζουμε τα φρούτα και το ζελέ.

Εκτέλεση για τα φρούτα:
Κόβουμε σε κυβάκια το μάνγκο και τον ανανά. Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε τα 100 γρ. από το νερό μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αδειάζουμε στο υπόλοιπο νερό, αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και ανακατεύουμε με τα φρούτα. Γεμίζουμε πάνω από την κρέμα.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες; 8 ποτήρια

Δείτε το video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.