Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μελαχρινό

Υλικά:
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο
220 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. πετιμέζι
1 κουτ. γ. σόδα
2 κουτ. γ. μπέκιν πάουντερ
1 ½  κουτ. σ. ανακατεμένα κανελλογαρίφαλα σκόνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 C.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Χτυπήστε καλά στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη. Ρίξτε στο χυμό την σόδα και ανακατέψτε την ρίχνοντάς το μέσα στο μείγμα με το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε λίγο, και τέλος ρίξτεε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.
Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί, ρίξτε το μείγμα, και ψήστε το στους 180 C. για 40 λεπτά περίπου. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα, ή με μαχαιράκι για να δούμε αν ψήθηκε. Το αφήνετε να κρυώσει καλά, και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη άχνη, ή με τριμμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.