Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια Πασχαλινά

Μία συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
200 γρμ. βούτυρο
130 γρμ. ζάχαρη άχνη 
1 αυγό
40 γρμ. γάλα πλήρες 
40 γρμ.ελαιόλαδο 
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανιλια
1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι ή στο μίξερ έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º-160ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα.

Video

Tip:
Για να τα διατηρήσουμε περισσότερο χρόνο και πιο τραγανά, τα τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, ερμητικά κλεισμένο.
Μπορείτε να κάνετε διπλή δόση ζύμης, για περισσότερα κουλουράκια.
Φτιάχνει 30 κουλουράκια περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.