Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ραβανί 2

Υλικά:
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγά
300 γρμ. ζάχαρη
4 κουτ. σ. γάλα χλιαρό
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
μία πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:
550 γρμ. ζάχαρη
600 γρμ. νερό
80 γρμ. βούτυρο
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι ανακατέψτε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα. Αφαιρέστε τον κάδο από το μίξερ, και ρίξτε σιγά-σιγά το μείγμα αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Το μείγμα πρέπει να είναι απαλό και αφράτο. Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 30Χ30 εκ. περίπου, και ψήστε το στους 175o C, για 30' - 35'. Βράστε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5', κατεβάστε το από τη φωτιά, και ρίξτε το βούτυρο να λιώσει. Περιχύστε το ραβανί χλιαρό, με το καυτό σιρόπι, ρίχνοντας το σιρόπι λίγο-λίγο με μία κουτάλα και από χαμηλά για να μην κάτσει το ραβανί, να πάει παντού. Αφήστε το να κρυώσει καλά, και κόψτε το σε κομμάτια, Τρώγεται σκέτο, ή πασπαλίζοντας λίγο ινδοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.