Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Καρυδόπιτα Αμαρτωλή

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
2 κουταλάκια κανέλα
1 κοφτή κουταλια γλυκού αλάτι
1 κούπα σταφίδα ξανθή ραντισμένη με λίγο κονιάκ
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
5 αυγά
1 1/2 της κούπας ζάχαρη
3/4 της κούπας βούτυρο γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
2 αχλάδια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη (καθαρισμένα)

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι την κανέλα και το γαρύφαλλο. Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος με τη μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα δηλ. άσπρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το αχλάδι εναλλάξ.
Μετά χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού μαζί με την υπόλοιπη ζάζαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τέλος ενώνουμε όλα μαζί τα μείγματα. Κατόπιν μέσα στο μείγμα ρίχνουμε τα καρύδια μαζί με της σταφίδες.
Τέλος σε ένα βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 C για 40 με 50 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει την βγάζουμε απο το ταψί και την σερβίρουμε σε πιατέλα με ψιλοκομμένα καρύδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.