Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Βασική συνταγή για Σορμπέ

Μία συνταγή για όλα τα φρούτα!


Υλικά

Για 8 άτομα
1/2 κιλό σάρκα φρούτων περασμένη στο μίξερ
200 γρμ. νερό
180 γρμ. ζάχαρη ή περισσότερη αν τα φρούτα είναι ξινά. (κατά προτίμηση καστανή)
χυμός 1 λεμονιού
ασπράδι 1 αυγού

Διαδικασία

Με τη ζάχαρη και το νερό φτιάχνουμε ένα σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει το ανακατεύουμε με τα φρούτα και το χυμό του λεμονιού και το βάζουμε στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπολ.Όταν το σορμπέ είναι μισοπαγωμένο μετά από 3 περίπου ώρες το περνάμε από το μίξερ και προσθέτουμε το ασπράδι χτυπημένο αλλά όχι μαρέγκα.Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.