Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά
1 ποτήρι νερού, ελαιόλαδο
2/3 ποτηριού του νερού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/3 ποτηριού του νερού φρέσκος χυμός λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
 σουσάμι για πασπάλισμα από πάνω

Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Αφού χτυπήσουμε το λάδι καλά, προσθέτουμε τα  υπόλοιπα υλικά, βάζουμε τον αναδευτήρα στο μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στο χέρι. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς C για 35 - 40 λεπτά.  Είναι έτοιμα όταν θα πάρουν χρώμα. Βέβαια μπορούμε και απλά να δοκιμάσουμε.

Tips
Αν θέλουμε εκτός από σουσάμι, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού ανακατεμένο με ελάχιστο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.