Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Sour cream. Ξυνή κρέμα

1ος τρόπος
Υλικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος 18% λιπαρά
4 κουταλιές βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 22-24 βαθμούς.
Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με τον αβγογδάρτη.
Βάζετε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι και αφού κρυώσει κλείνετε το καπάκι. Το αφήνεται για περίπου 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μετά τις 24 ώρες διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες φτάνει να το ανοίγουμε και να το ανακατεύουμε με κουτάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2ος τρόπος

Υλικά:
1 κούπα κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
Το χυμό μισού λεμονιού
1 γιαούρτι αγελαδινό

Εκτέλεση:
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά. Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείο για 24 ώρες
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.