Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Flan parisien

Υλικά για την βάση:
60 γρ. βούτυρο
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Υλικά για την κρέμα: 
500 γρ. γάλα
125 γρ. κρέμα γάλακτος 
125 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κρόκοι αυγών (από 5 αυγά μεσαίου μεγέθους)
50 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Για την βάση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλο. Κόβουμε έναν δίσκο διαμέτρου 20 εκ. και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι. Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και αλείφουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών. Το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς για 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά έως ότου η επιφάνειά του πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη, ή με μία μπάλα παγωτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.