Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Chocolate pots de creme

Αυτή η συνταγή προέρχεται από επαγγελματίες Γάλλους Chef. Μία υπέροχη συνταγή μεταφρασμένη από μένα, αποκλειστικά για το my-sweet-place-patisserie.
Υλικά
720 ml κρέμα γάλακτος
50 γρμ. ζάχαρη
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
170 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
Σαντιγί και φρέσκα φρούτα, ή σιρόπι, και παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα βάλτε την κρέμα με την ζάχαρη, βάλτε την στη φωτιά να κάψει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπήστε τους κρόκους σε ένα μπολ, ρίξτε τους στο ζεστό μείγμα κρέμας ανακατεύοντας γρήγορα. Προσθέστε τη σοκολάτα μέσα στην ζεστή κρέμα και αφήστε 2 λεπτά, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σοκολάτα και να ενωθούν. Σουρώστε την κρέμα σοκολάτας με ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια κανάτα. Μοιράστε το μείγμα σε 6 μεταλλικά φορμάκια, ή από αυτά της μιας χρήσεως

Σε ένα ταψί ρίξτε μέχρι την μέση νερό. Βάλτε μέσα τα φορμάκια και ψήστε τις κρέμες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C. για 35 λεπτά περίπου. Αφαιρέστε το κρέμες από το νερό και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες να παγώσουν.

Τρόποι σερβιρίσματος
Γαρνίρετε με τη σαντιγί και φρέσκα φρούτα, ή με σιρόπι αρεσκείας σας, ή με μία μικρή μπάλα παγωτό βανίλια και σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.