Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Καραμέλες βουτύρου

Υλικά
 250 γρμ. Ζάχαρη άχνη
 80 γρ. Μέλι, ή σιρόπι γλυκόζης
10 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
 150 γρμ. Βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζετε τη ζάχαρη, το γάλα και το μέλι σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
 Προσθέτετε λίγο – λίγο το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 120 βαθμούς, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε τη βανίλια. Λαδώνετε ένα μάρμαρο και ένα μεταλλικό πλαίσιο ή ένα μικρό ταψάκι ή μια φόρμα για καραμέλες. Αδειάζετε μέσα το μίγμα για τις καραμέλες και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρείτε το πλαίσιο και ξεκολλάτε από το μάρμαρο με μεταλλική σπάτουλα ή αδειάζετε από τη φόρμα και με μαχαίρι κόβετε τις καραμέλες σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα.

Tips
Αν θέλετε λιώστε λίγη σοκολάτα  κουβερτούρα, αφήστε να γίνει χλιαρή και βουτήξτε μέσα μερικές καραμέλες. Με ένα πιρούνι σηκώνετε μία-μία, και τις τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.