Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πολύ εύκολη γαλατόπιτα, χωρίς φύλο, αρωματική και νόστιμη.

Υλικά:
1,5 λίτρο  γάλα
1,5 κούπα  χοντρό σιμιγδάλι
2 κούπες  ζάχαρη
220 γρμ. βούτυρο
7 αυγά
1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 βανίλιες κάψουλες

Εκτέλεση: 
Ζεσταίνετε το γάλα να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύοντάς το σιγά - σιγά και το σιμιγδάλι. Σε σιγανή φωτιά βράζετε ανακατεύοντας ώσπου να σφίξει αρκετά η κρέμα.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου να λιώσει το βούτυρο και να αναμιχθεί με την κρέμα. Προσθέτετε τους χυμούς, τα ξύσματα και τις βανίλιες.
Αφήνετε να πέσει κάπως η θερμοκρασία της κρέμας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνειά της. Τέλος χτυπάτε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτετε κι αυτά στην κρέμα ανακατεύοντας. Αδειάζετε την κρέμα σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για μία περίπου ώρα. Τρώγεται χλιαρή σε ή θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.