Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καρπουζοτηγανίτες

Γεύσεις Κυκλάδων

Υλικά
2 φλιτζάνια πολτό καρπουζιού
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές κανέλα για το πασπάλισμα
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση
Με τις καρπουζοτηγανίτες οι γυναίκες αξιοποιούσαν με πολύ φαντασία το καρπούζι το οποίο, εκτός από ένα δροσερό φρούτο, γινόταν κι ένα θαυμάσιο γλύκισμα. Μπορείτε να γευθείτε αυτή τη συνταγή και το χειμώνα, αν πολτοποιήσετε καρπούζι και το κρατήσετε στην κατάψυξη.

Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ και το κάνουμε πολτό.
Βάζουμε τον πολτό σε μπολ και προσθέτουμε αλεύρι να γίνει χυλός. Βάζουμε το λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές από το χυλό.
Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, τις βάζουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.