Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γλάσο πορτοκαλιού

Υλικά:
1 lt φρέσκο χυμό πορτοκάλι
125 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρμ. κορν φλάουρ
15 γρμ. Grand Marnier
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
3 φύλλα ζελατίνας (4,5 γρμ.) αν θέλουμε το γλάσο για επικάλυψη τούρτας κ.λ.π.

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά και αφήνουμε να γλασαριστεί λίγο.
Σε άλλο σκεύος προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το Grand Marnie και ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
Στη συνέχεια ενώ βράζει η σάλτσα μας ρίχνουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ μαζί με το Grand Marnie ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη. Αφήνουμε για αλλά δύο λεπτά να συνεχίσει ο βρασμός και αποσύρουμε από τη φωτιά.  Ρίχνουμε την ζελατίνα, αφού την στίψουμε καλά με το χέρι, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Τέλος, ρίχνουμε και το ξύσμα, και όσο είναι ζεστή η σάλτσα θα βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σημείωση:
Αν θέλουμε απλά μία απαλή σάλτσα, δεν βάζουμε ζελατίνη. Αν την θέλουμε να γλασάρουμε γλυκά, τούρτες, κ.λ.π. τότε βάζουμε την ζελατίνη για να πήξει λίγο, και να στέκεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.