Welcome to my blog. Here you will find wonderful recipes, and pastries from Greece and around the world. Choose your own language with the Translation. Σε αυτό εδώ το site θα βρείτε συνταγές Ελληνικές, παραδοσιακές, αλλά και από όλο το κόσμο. Μερικές συνταγές είναι μεταφρασμένες από εμένα αποκλειστικά για το δικό μου site, και κάποιες περιέχουν και την δικιά μου πινελιά

Εκτύπωση συνταγής

Print Friendly and PDF

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Παντεσπάνι βουτύρου

Υλικά:
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

130 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο αγελάδας
30 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
2 βανίλιες
μια πρέζα κρεμόριο ή κιτρικό οξύ (ξινό)
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το αλάτι, και τη βανίλια.
Λιώνουμε τα βούτυρα σε κατσαρολάκι, προσοχή δεν τα καίμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν λίγο, και προσθέτουμε το κρεμόριο. (εναλλακτικά αν δεν έχουμε, βάζουμε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού). Χτυπάμε καλά να γίνουν σφιχτή μερέγκα, και προσθέτουμε σιγά-σιγά και την ζάχαρη. Χτυπάμε δύο τρία λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μέτριο, και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Όταν ενσωματωθούν καλά, σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας πλέον απαλά με μια σπάτουλα.
Διπλώνουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, ή τσέρκι με διάμετρο 24-25 εκατοστά.
Αδειάζουμε το μίγμα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175C βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο του παντεσπανιού, πρέπει να βγει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει, και το ξεφορμάρουμε.
Βγάζει τρεις φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Print this page

Print Friendly and PDF